SEO Copywriting voor sterkere rankings

SEO Copywriting voor sterkere rankings

SEO copywriting als u een beter resultaat wilt met uw website

Hoe komt het toch dat uw website niet gevonden wordt in Google, terwijl uw concurrenten moeiteloos bovenaan staan? Het antwoord is meestal: goede SEO copywriting. Het schrijven van teksten op de juiste manier, zodat zowel uw bezoekers als Google de pagina interessant vinden voor uw onderwerp.

Google leest uw teksten. Ze proberen te achterhalen waar uw pagina over gaat, en kijken dan hoe interessant die is in vergelijking met andere pagina’s voor ditzelfde onderwerp. Maar Google is geen mens. Google leest uw teksten op een heel systematische manier. Dus moeten uw teksten zodanig opgesteld zijn, dat ze aan het Google systeem beantwoorden. Dat heet SEO copywriting.

Geen SEO copywriting zonder zoektermenonderzoek

Uw website is een ‘klantenjager’. Het is de bedoeling dat hij nieuwe klanten aanbrengt. En een jager schiet niet in het wilde weg. Hij kiest zijn doel zorgvuldig, en mikt er heel nauwkeurig op.

Zo is het ook met SEO copywriting. U gaat niet voor om het even welke zoekterm proberen in Google te komen, maar wel in die zoekterm die u het meeste klanten zal opleveren. En daarom begint elke SEO copywriting opdracht met een goed zoektermenonderzoek. Welke zoektermen worden het meest opgezocht? Wat is de competitie op die zoekterm? Wat is de conversiekracht ervan (wat tikt men in als men wil kopen). Dat leert u uit een zoektermenonderzoek. Het resultaat is een lijst met woorden of woordcombinaties, met daarnaast het zoekvolume en de competitiefactor. En die is goud waard voor een efficiënte SEO copywriting.

Is uw site er klaar voor?

Een tweede cruciaal punt: heeft uw site alles aan boord om goed te kunnen scoren? Zet hij alles op de plaats waar Google dat verwacht? Dat bekijken we bij een technische analyse van uw website.

Zelf komen we nergens aan natuurlijk. Dat is en blijft het privilege van uw webmaster. Wij geven alleen advies.

Als u met een goed cms (content management systeem) werkt zoals bvb. Drupal of Wordpress, dan kunnen we u een lijstje van plug-ins aanraden (als u ze nog niet aan boord hebt) die uw webmaster aan uw website (of webshop) toevoegt, waarna we aan de slag kunnen met de SEO copywriting. Zo zijn we tenminste zeker dat de inspanning effect zal hebben.

Een zoekterm per pagina

Goede jagers jagen niet met een machinegeweer dat 100 kogels per minuut spuit. Aan één schot hebben ze voldoende. Zo is het ook met SEO copywriting. Je kunt een pagina niet optimaliseren voor 20 verschillende onderwerpen. Als je het goed wilt doen, dan beperk je je tot één onderwerp of zoekterm per pagina, en je richt je daar helemaal op.

Je zorgt dat je zoekterm op alle juiste plaatsen staat, genoeg om op te vallen, maar ook niet te veel. Want dan wordt uw tekst behoorlijk topzwaar voor de lezer, en bovendien gaat Google al gauw denken dat uw tekst alleen dient om bovenaan in Google te komen. Keyword stuffing heet dat, en dat vindt Google helemaal niet leuk.

Hoe snel levert SEO copywriting resultaten op?

Dàt SEO copywriting resultaten oplevert staat vast. We hebben al veel klanten vanuit het niets naar pagina 1 in Google gebracht. Maar dat is niet iets dat ‘overnight’ kan gebeuren.

Om te beginnen hangt het natuurlijk af van hoe dikwijls Google uw website bezoekt. En als het lang geleden is dat er iets aan uw site veranderd is, kan dat een tijdje duren. Hoe meer u wijzigingen aanbrengt, hoe sneller Google terugkomt, en dus hoe sneller uw inspanningen weerspiegeld worden in uw zoekresultaten.

Daarnaast hangt het ook af van hoe sterk uw concurrenten bezig zijn. Als er meer dan 10 zijn die zich zwaar op uw zoekterm toeleggen, dan moet je al sterk uit de pijp komen om je daartussen te wurmen. Maar het kan!

SEO copywriting is namelijk iets waar je altijd nog een tandje kan bijsteken. Dat kan met de instellingen van je website in het algemeen zijn, of door het analyseren van de pagina’s in die top-10, en dan je pagina te verbeteren voor dat specifieke facet waar zij wat minder sterk scoren, of door het verbeteren van een aantal off-site criteria… Er zijn altijd middelen om je SEO nog te versterken.

Maar in het ergste geval kunnen we stellen dat je na enkele maanden toch resultaat zult zien. Je komt omhoog in de rankings, je krijgt meer organische bezoekers, meer aanvragen van koopbereide klanten.

Hulp bij uw SEO copywriting

En dan nu de hamvraag: Hoe pak ik SEO copywriting het beste aan? Daar zijn verschillende methodes voor natuurlijk.

Methode 1

Je hebt zelf tijd om teksten te schrijven, en hebt ook wel schrijftalent. Uitstekend! Dan kunnen we je helpen met een Opleiding Internet Marketing. We leren je in detail waar Google en je bezoekers op letten, en leren je de perfecte pagina’s aanmaken, die heel sterk scoren in de zoekmotoren.

Maar daar houdt het niet bij op. Eens je aan de slag gaat, monitoren wij ook je werk, en adviseren je eventueel waar het nog beter kan. En dit zolang als het nodig is. Geen nood, de meeste klanten kennen het klappen van de SEO copywriting zweep al na een paar maanden.

Bovendien is er ook een helpdesk achteraf. Wanneer dan ook je plots een vraag hebt, iets niet meer zo heel duidelijk weet, dan bel je ons gewoon, of je stuurt ons een mailtje. We helpen je meteen weer op weg, zonder dat die helpdesk u een cent kost.

Methode 2:

Je hebt het (te) druk, of je vindt jezelf niet direct een Shakespeare? Ook geen probleem. We doen het voor jou. Dat doen we onder de vorm van een abonnement, waarbij we elke maand verder bouwen tot je website goede resultaten oplevert. De kostprijs van zo’n SEO copywriting abonnement hangt uiteraard af van uw budget en de hoeveelheid pagina’s die geschreven dienen te worden. Dit gaat in onderling overleg, en kan op elk moment aangepast worden.

U wilt uw website meer kracht meegeven? Contacteer ons dan snel. We bespreken graag hoe dit precies in zijn werk gaat.

Website teksten nodig die je site laten scoren in Google?

Contact